Sport

Trampoline jumping

Sportfotografie vind ik een van de bevredigendste takken van fotografie, omdat je de unieke momenten vastlegt, die er voor mensen toe doen.


Elke sportfotograaf heeft zijn eigen specialisme. Dat komt doordat je alleen een goede sportfotograaf kunt zijn als je precies weet waar het in die sport om gaat en veel, heel veel ervaring opdoet.

Met een achtergrond als sportmasseur en internationaal scheidsrechter sportklimmen en bovendien zelf een levenslang beoefenaar van uiteenlopende sporten, kan ik me goed in sporters verplaatsen. Dat helpt om het juiste moment te kunnen treffen.

Nadat ik in de jaren '90 veel paardensport heb gefotografeerd en het daarop volgende decennium veel ballet en dans werk ik momenteel  o.a. als fotograaf voor  bladen zoals USA sports en als fotograaf/verslaggever voor Gridiron, het Nederlandse medium van de American Football Bond Nederland, AFBN. Sinds enige jaren ben ik de vaste fotograaf van de Nijmeegse Am. Football club Nijmegen Pirates, waarvan het senioren team van 2013 - 2015 in de Eredivisie speelde. Ook fotografeer ik American Football op het hoogste Europees niveau, in de eredivisie van de GFL (Duitsland).


Hoewel ik me slechts in een paar sporten specialiseer, mag ik af en toe graag eens wat anders vastleggen. Hieronder staan plaatjes die ik maakte van American football, boulderen, fitness, kenpo (vechtsport), groeps zeilen, trampoline springen, capoeira, schermen, individueel zeilen, hockey, kitesurfen, hondensport (behendigheid), ijshockey, paardensport, zwemmen en motor cross.

Sportfoto's

Teamfoto's

Je kunt bij mij ook terecht voor mooie teamfoto's.

Dit kunnen klassieke teamfoto's zijn, zoals hieronder van het American Football team 010 Trojans uit de Nederlandse Eredivisie of spectaculaire actiefoto's onder studiocondities.

Dat kan allemaal op de eigen clublocatie gefotografeerd worden.

Untitled photo

Foto's kopen?


Afdrukken van de meeste sportfoto's op deze website zijn te koop.  Stuur een mailtje met het bestand nummer en ik laat je weten uit welke afdrukmogelijkheden je kunt kiezen.


Voor redactioneel een/ of commercieel gebruik gelden andere condities dan voor privé gebruik. Vermeld dus altijd het gebruiksdoel van de foto.

Powered by SmugMug Owner Log In